Люпко Петрович
Снимка: pfclitex.com

Петрович се връща към треньорството на 75 години

Люпко Петрович отново ще е треньор на Литекс, съобщава „Сега“. Очаква се той да изведе отбора за тренировка днес.

До назначението му се стигна, след като под ръководството на Андрей Андреев в последните си девет мача във Втора лига ловчанлии имат 3 равенства и 6 загуби. Това прати тима на 14-о място в класирането, точно над зоната на изпадащите. Литекс има 24 точки, с колкото е и първият под чертата Миньор Перник.

За Люпко Петрович това ще бъде четвърти период като треньор на Литекс. Той е водил тима от 2003 до 2004 г., след това от 2005 до 2007 г., а после – през 2015 г. Сърбинът се върна в клуба през януари по покана на Гриша Ганчев. Той стана спортен директор на оранжевите.

За последно Петрович водеше виетнамския Лам Сон Тан Хоа до миналата година. После той обяви, че прекратява треньорската си кариера.

Официалното му завръщане ще бъде в съботното домакинство срещу Добруджа. По този начин Люпко Петрович, който след два месеца ще навърши 76 години, ще стане четвъртият най-възрастен действащ футболен треньор в света. Пред него са румънецът Мирча Луческу (77 г. и 8 месеца, Динамо Киев), италианецът Еди Рея (77 г. и 6 месеца, Горица) и португалецът Жезуалдо Ферейра (76 г. и 10 месеца, Замалек).

- реклама -