Габриела Петрова

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на тройния скок, след като не успя да покрие норматива за влизане във финал. Българската състезателка направи само един успешен опит – 13.79 метра. В другите си два опита тя направи два фаула. Така тя завърши на 22-о място в квалификацията. Нормата за влизане във финал беше 14.40 метра, ако тя не бъде покрита влизат 12-те най-добри резултата.

Най-доброто постижение на Петрова тази година е 14.42 метра. Личният ѝ рекорд пък е 14.66 метра от 2015 г. Габи не успя да подобри и представянето си от игрите в Рио. Преди пет години тя отново завърши 22-а, но с 13.92 метра.

„Тежко е, боли много. Дадох всичко от себе си и съжалявам, че не успях. Последният ми опит беше фаул с по-малко от сантиметър. Чувствах се добре, скоковете ми се получава доста добре. Нямах проблеми с разбега. Моето усещане е едно, затова искам да говоря с треньора. Има световно първенство, има много неща, които искам още да направя. Вярвам, че доброто предстои“, каза пред БНТ тя.

Иначе финалът беше затворен на 14.21 метра от финландката Кристина Макела.

Габриела Петрова стана третият български атлет, отпаднал в първия ден на лекоатлетическата програма. Тихомир Иванов не успя да преодолее квалификацията в скока на височина, а Инна Ефтимова отпадна в сериите на 100 метра.

До края на игрите остава участието на Ивет Лалова и Мирела Демирева. Лалова ще стартира на 200 метра, като сериите и полуфиналите са на 2 август. Демирева участва в квалификациите във високия скок на 5 август.

- реклама -