Ясен Петров
Снимка: БГНЕС

Ясен Петров: Можем да се противопоставим на всеки

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров беше видимо доволен след ремито 1:1 с Италия. „Нямаме много известни играчи, но като колектив може да се противопоставим на всеки. Това исках да виждам“, той пред БНТ.

„Не мога да кажа, че сме направили някакъв страхотен мач, но играхме срещу много добър отбор. Бяхме много дисциплинирани, показахме характер, за да се върнем в мача. Аз вярвах, че можем да вземем точка. Ако аз не вярвам, няма как да го предам на играчите“, добави Ясен Петров.

„Това, което момчетата направиха, трябва да вдигне самочувствието им. Все пак това ни е трети лагер заедно, със сигурност е нужно време. Подкрепяйте този отбор, защото това е отборът на България. За следващия мач ще направим някои промени. Ще има ротации, защото доста момчета са изцедени. Надявам се, че с по-свежи хора ще се справим, защото трябва да търсим победа“, коментира още Петров.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също беше доволен. „Радва ме играта и спокойствието на момчетата срещу европейския шампион. Казах им да играят със самочувствие и да премерят сили с най-добрите. Те го направиха. Много добър успех в много важен момент. Всички знаем, че няма да можем да се класираме, но имаме млади момчета и ни трябва самочувствие. Има мачове, в които трябва да трупаме точки и самочувствие“, обясни Михайлов.

- реклама -