Пето поред заседание за ликвидацията на застрахователната компания „Олимпик”

Пето поред заседание за ликвидацията на застрахователната компания „Олимпик” се провежда днес в Окръжния съд в Никозия, съобщи БНР. Днес стават и точно два месеца от началото на делото – то започна на 12 септември.

В процедурни уточнения, възражения от кредитори и адвокатски обрати преминаха досегашите четири съдебни заседания по иска за несъстоятелност на „Олимпик”, подаден от кипърската Служба за контрол на застрахователните компании на 10 август.

Днешното заседание няма да направи изключение. На него ще бъдат дадени инструкции и разяснения по процедурата, която ще се следва. Съдия Ангелос Давид и адвокатите, представляващи страните – Застрахователния надзор, временния ликвидатор, двамата кредитори, които предявиха възражения, ще уточнят следващите стъпки по делото. Не се очаква решение по същество за ликвидацията.

Поредното отлагане във времето бе предизвикано на предишното заседание на 2 ноември, след като бе конструиран нов защитник и двамата кредитори на „Олимпик”, които оспорват процедурата по ликвидация, бяха поети от един общ адвокат.

Все още предстои и да бъде назначен от съда постоянен ликвидатор. За такъв най-големият кредитор на „Олимпик” – кипърският Гаранционен фонд, номинира сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи, но срещу кандидатурата му има възражения.

Без съдебно решение все още не е започнало подаването на исковете от засегнатите клиенти.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -