Петьо Костадинов
Снимка: facebook.com/PETIO.1963

Гигант Съединение издигна Петьо Костадинов за шеф на БФС

Играещият в Трета лига-Югоизток Гигант Съединение издигна кандидатурата на Петьо Борисов Костадинов за президент на БФС. Изборният конгрес ще се проведе на 15-и март.

На пресконференция в БТА Костадинов представи и част от екипа си, идеите си и акценти от програмата си.

Петьо Костадинов е роден през 1963-а година. До момента е футболен агент, а преди това кариерата му във футбола и извън футбола е доста разнообразна. Костадинов е бивш търговски директор на ЦСКА по времето на президентския мандат на покойния вече Илия Павлов. Една част от образованието му е свързано с армията, а също така работи и като офицер. След това се дипломира и във Факултета по журналистика, а в медиите работи в вестниците „Народна армия“ и „Труд“.

Бил е част от управата на клубовете по акробатика и волейбол на ЦСКА. Лицензиран Агент в листа на ФИФА, учредител на Българската асоциация на футболните агенти.

Кандидатурата на Петьо Костадинов е петата след тези Михаил Касабов, Георги Иванов, Манол Иванов и Димитър Бербатов. Спортният адвокат Георги Градев, бившият защитник на Левски и на националния отбор Илиан Стоянов-Коловати и собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски също изразиха намерение да се включат в предизборните битки. До момента обаче нито един клуб не ги е издигнал.

Петьо Костадинов обяви, че е първият, който посочва кой ще бъде изпълнителен директор на БФС, ако той спечели изборите на 15-и март. Това е инженер Стефан Проданов, който отговаря на зададените от тях критерии за поста: да е играл футбол, по възможност професионален; да има нужното образование; да е управлявал проекти на високо институционално ниво.

- реклама -