Петкова, АЕЦ "Белене"

Петкова за смъртта на 16-годишния младеж: Нелеп инцидент, голяма трагедия

Изключително нелеп инцидент, голяма трагедия. Използвам случая да изкажа и своите съболезнования на семейството на това момче. Това каза пред журналисти енергийният министър Теменужка Петкова за смъртта на 16-годишния младеж в столицата.

„Нека да изчакаме съответните компетентни органи да приключат с проверките и тогава ще обмисляме и може би някакви следващи стъпки, свързани с тази инфраструктура, защото виждате до какъв сериозен инцидент и до каква трагедия всъщност доведе това нещо. Но нека да изчакаме резултатите от проверките на компетентните органи“, посочи министърът на енергетиката в отговор на въпрос във връзка с това нужна ли е някаква по-сериозна регулация.

„Надявам се наистина да стигнем до края да има наказани след естествено проверката, която е инициирана от компетентните органи“, каза Димитър Бойчев от ГЕРБ, който започна със съболезнования. Той мисли, че ще бъдат експедитивни както Столична община, така и компетентните органи. Бойчев определи случилото се като абсолютно недопустимо. „Надявам се проверката да се извърши и да стигнем наистина, ако има закононарушения, да стигнем до извършителите и да има наказани респективно“, заяви той. Таско Ерменков от БСП посочи, че тук няма нищо, което да е свързано с липси в закона, тук е неизпълнение на задълженията на длъжностните лица. „Поредното доказателство за разрушена държавност у нас“, заяви той. Валери Симеонов пък каза, че не би се изказал по този казус, докато няма пълната информация. „Случаят за мене, като електроинженер, не е ясен“, заяви той.

- реклама -