Петков за дипломатите: Решението не е мое

Премиерът в оставка Кирил Петков е на изслушване в парламента. Преди да влезе в пленарната зала той коментира, че решението за изгонването на руските дипломати не е негово, а на база три доклада от ДАНС.

„Беше неразбиране как това се случи. Тези доклади датират от май, юни, имаме отделни информации още през март”, допълни още той.

„Всичките тези институции – това са всички реално институции в България, които отговарят за сигурността, плюс факта, че министерството на външните работи отговаря за това“, обясни премиерът и продължи:.

„Така че беше според мен може би неразбиране как това се случи, но тези доклади датират, като се започне от май, юни, имаме отделни информации, още през март. Така че всъщност ще го дам това, но това за съжаление ще бъде на закрито заседание.“

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиерът Кирил Петков, че е взел решението за изгонването на  руските  дипломати еднолично и  обяви, че  прекратява преговорите за нов кабинет и че няма да подкрепи ново коалиционно правителство, ако премиер е Кирил Петков.

- реклама -