Петков сдаде властта на Донев: Можете да пратите фактура на ЕК за 2,6 млрд. лв. (Видео)

Петков сдаде властта на Донев: Можете да пратите фактура на ЕК за 2,6 млрд. лв. В Гранитната зала на Министерски съвет правителството в оставка с премиер

Кирил Петков предаде властта на новия служебен кабинет,

оглавяван от Гълъб Донев.

Още тази седмица можете да пратите фактура на ЕК за 2,6 млрд. лв. аванс по плана за възстановяване.

Това обяви досегашния премиер Кирил Петков при предаване на властта на служебния Гълъб Донев. В последния си ден правителството на Петков е подписало оперативните договорености с Брюксел, похвали се бившият Министър-председател.

Очакванията за апокалипсис са преувеличени,

категоричен бе Петков. Той изброи пред служебните министри, че им оставя договори за по-евтин природен газ, който да стигне до пролетта, одобрени програми за помощ за гражданите и бизнеса, пенсионери с доходи над линията на бедността.

Смяна на караула: Кабинетът „Донев“ пое управлението на държавата (Видео + Снимки) – Flashnews

Петков поиска от новите министри да продължат борбата с корупцията, заради която неговото правителство било свалено.

Ще се запознаем с успехите, които наследяваме, отвърна Гълъб Донев. Като свои първи приоритети той посочи газовите договори, цените на горивата, решаване на

проблема с блокираните пътни ремонти.

Малко по-рано стана ясно, че със заповед на министър-председателя в оставка Кирил Петков от длъжност са освободени шестима заместник-министри. Ивайло Яйджиев е освободен от длъжността заместник-министър на финансите.

Кирил Петков с обръщение на изпроводяк: Справихме се добре, Апокалипсис няма (Видео) – Flashnews

Лазар Лазаров е освободен от длъжността заместник-министър на труда и социалната политика. Владимир Върбанов освобождава поста заместник-министър на транспорта и съобщенията, а Александър Стоянов – поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Иван Христанов е освободен от длъжността

заместник-министър на земеделието, а Борислав Ганчев – от длъжността заместник-министър на правосъдието. Вчера стана ясно, че в последния си ден правителството в оставка е провело извънредно заседание.

В последния си ден като министър Сандов ликвидира магистрала Струма. България ще трябва да връща 1.6 млрд. евро на ЕС – Flashnews

А също така са били освободени още шестима заместник-министри – на здравеопазването Петър Грибнев, Невена Цанкова и Любомир Бакаливанов, на регионалното развитие и благоустройството Ивайло Стайков, на финансите Андрей Цеков и Росица Велкова-Желева.

Мотиви не се посочват.

- реклама -