Петков с критики към депутатите на опозицията

Премиерът Кирил Петков с критика към депутатите на опозицията заради проваленото заседание на парламента днес. Министър-председателят посочи, че с това те са рискували над 2.5 млрд. лева по Плана за възстановяване.

„Тази сутрин нямаше кворум в парламента. Това означава, че днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт рискувахме 2,6 млрд. лева – първите пари по Плана за възстановяване, които ще влязат в икономиката”, отбеляза той.

И допълни: „Днес всеки един депутат, който не присъстваше в Народното събрание, беше част от причината да имаме риск върху такава огромна сума за българската икономика. Бяха провалени промените в Закона за висшето образование”.

Според Петков „новото мнозинство в парламента – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и депутати от ИТН”, не е могло да направи дори предложение за председател на Народното събрание.

„Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат? Как ще обяснят на своите избиратели, че дори още първия ден, когато имаха възможност да направят нещо заедно, сложиха под риск над 2,5 млрд. лв.? Образованието беше спряно. И дори не можаха да излъчат председател. Тази посока нас, като правителство, трябва да ни ужасява”, каза още премиерът.

- реклама -