Петков: Още няма имена на министри

Още няма имена на министри, те ще бъдат тези, които решим да ги сменим и това ще бъде коалиционно решение. Това заяви от Трявна премиерът Кирил Петков.

В момента, в който съберем мнозинство от 121 депутати, веднага ще предложим нови министри, уточни премиерът., добави той.

Премиерът обяви, че това трябва да се случи максимално бързо и отрече информации да е готов да застава начело а някое министерство.

Най-важното е да намерим 7 смели депутати, които слагат приоритета България пред всякакви задкулисни, други или личностни обещания, добави той.

Петков коментира и скандала на границата.

„Учуден съм от Слави Трифонов колко пъти повтори, че едва ли не нямал нищо общо, само дето без да го питат влиза в оправдателен режим за границата. Съвпадна изцяло с това, че най-накрая държавата си върна контрола на границата, която се е движила от години от неясни за мен субекти, каза премиерът.

В момента много хора от сивия сектор губят много средства и биха се радвали това правителство да го няма. В момента всички, които са крали досега, рано или късно ще минат през прокуратурата. Това е група, която се чуди как правителството да свърши всеки ден. Втората група от хора са свързани с газови печалби, които сега свършват. Тези хора също биха се радвали това правителство да го няма, добави още Петков.

Той уточни, че със сигурност газът от Азербайджан ще дойде.

„Важното е да не ни е страх, че през декември ако господин Путин реши да атакува Европа още едни път, няма да спре шалтера на всички ни“, подчерта още Петков.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено