Петков обяви кой ще е кандидат за премиер (Видео)

Петков обяви кой ще е кандидат за премиер. Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев е кандидатът на „Продължаваме промяната“ за министър-председател,

който ще получи папката с мандата за съставяне на

правителство от президента Румен Радев в 17 часа днес, обяви премиерът в оставка Кирил Петков.

„Той е човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме борбата рамо до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор“, заяви Петков във видеообръщение.

„Един отбор с него, с всички членове на ПП,

с всички коалиционни партньори, с всички съмишленици. Време е да запретнем ръкавите и да си свършим работата до край“, каза Петков.

„Днес се намираме на исторически вододел.

Има възможността да продължим промяната за законова държава, която просперира, където обществените средства се харчат за обществени нужди или има риска да се върнем назад към задкулисието, чуждите интереси“, каза в изявлението си премиерът в оставка.

Заяви, че няма да допуснем няколко неща:

България да вземе грешната посока, шепа хора да ограбват обществените средства. Да пълнят чекмеджета с кюлчета, прокурорите да продължават да бездействат. Чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава.

Няма да допуснем, защото не ни е страх, каза Петков.

„Да, с БСП имаме различия по международните въпроси,

с част от депутатите на ИТН имаме лични различия, но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България и да продължим промяната напред“, каза още той.

До тази стъпка се стигна, след като от БСП обявиха след изгонването на 70-те руски депутати, че няма подкрепят правителство начело с Кирил Петков. Такова е и условието на „Има такъв народ“.

- реклама -