Петков: Няма да правим безпринципни коалиции

Начуихме много тежък урод, че не трябва да имате троянски кон в коалицията, защото тогава не можете да постигнете нещата, които искате.

Трябва да се фокусираме върху това да имаме 121 депутати, независими от задкулисието. Няма да правим безпринципни коалиции, няма да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ, независимо дали ни се обаждат от Щатите.

Никой не ни се обажда, защото знаят, че никой не може да ни повлияе. Независими сме от чужди играчи, финансирания и чужди сили.

Ще имаме повече експерти с повече бели коси.

Няма да сме само млади. Това са част от уроците, които научихме за последните 7 месеца.

Това заяви от Раднево съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Шоуто на Слави в политиката омръзна на всички. Борисов, Слави – това са хора от Прехода. Време е да затворим тази страница“, подчерта той.

Кирил Петков коментира и газовите доставки за страната ни.

Той посочи, че най-важното в момента е служебният кабинет да не изпусне да резервира слотове през септември.

„Говорих с енергийния министър на Гърция и той ми сподели, че това, което е очаквал – по-интензивни разговори с българското правителство, не се е случило, но важното в момента е септември месец.

Тогава ще бъдат търговете за слотове за цялата друга година.

Много е важно служебното правителство да не изпусне тези слотове“, посочи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и поясни,

че резервирането на слотове за доставка на газ през януари, февруари и март се случва именно през септември.

„Трябва да имаме всички възможни опции на диверсификация. Най-важното е да има сигурност на доставките. Зимата трябва да бъде посрещната по- най-добрия начин.

Изчисляваме да използваме същата стратегия както за електроенергията, да я направим и за газа така, че да има предвидимост за цената на газа с механизма за компенсация.

Направихме го за битовите потребители, но сега мислим, че това трябва да се направи за всички“, коментира още Петков.

„Нещо много важно, когато става въпрос за слотовете в Гърция и Турция – всичко, което се разтоварва в Гърциия и Турция трябва да мине през България, за да стигне до Централна Европа.

Ние сме ключова инфраструктура по пътя. Ние потрябваме 3 милиарда кубически метра, но можем да продадем 20 милиарда кубически метра газ към Централна Европа.

Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, ако не се използва там, трябва да мине през България, за да стигне до Европа.

В изклщчително добра позиция сме да вземем слотове не само за нашето потребление, а и по принцип за газ, който да стигне до Европа“,

обясни от своя страна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

 

- реклама -