Петков: Надяваме се до декември 2024 г. да можем да купуваме руски петрол

Петков: Надяваме се до декември 2024 г. да можем да купуваме руски петрол. Надяваме се до декември 2024 г. да можем да купуваме руски петрол. Това е българската позиция, с която влизаме.

Това каза министър-председателят Кирил Петков от Брюксел.

Ако има сделка за ембаргото на руски петрол, то със сигурност ще има изключение за България, успяхме да го изговорим на най-високо ниво, посочи Петков.

„Когато говорим за защитаване на българския интерес – това е –

в единия случай може да са общи приказки, но в другия случай, когато „Газпром“ се опитва да извива ръцете на България и ние казваме „не“ и намираме алтернатива, но когато знаем, че нямаме друга опция и трябва да защитим българския интерес,

нашите партньори ни слушат, защото знаят, че ние го правим

не просто като някои от другите страни, които искат да напреднат, а защото наистина нямаме по-добър избор. Радвам се, че на европейско ниво ни разбират и българското правителство успява

добре да комуникира важните за България моменти и се надявам,

че българските компании, превозвачи и бензиностанции, няма да получат стреса, който за съжаление е факт за доста от другите страни“, обясни премиерът.

Радвам се, че в ЕС виждат България като един истински партньор

и са готови да се съобразят с нас, защото показахме много твърда и ясна позиция във връзка с руския газ и нарушаването на едностранния договор, добави той.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено