Петков за снимките: Някакъв часовник се развява, за да се покрие нещо по-страшно

Петков: Много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена. Това заяви пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

„Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина, в която премиерът уведоми съдията, който изпълнява с прокурорската задача да може да разследва главния прокурор, защото вече имаме фактически сигнали, писмени сигнали реално, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар. Това не звучи като европейска държава и за съжаление той не е бил сам“, заяви Кирил Петков.

„Някакъв часовник се развява, за да се покрие нещо много по-страшно – прокуратурата отново се използва като бухалка. Това, което разбрахме, е, че е имало още четири човека и включително министърът Калин Стоянов. Доколкото аз разбрах от сигнала, който е подаден освен г-н Сарафов, шефа на КПКОНПИ, прокурорката от СГП и нейния заместник“, каза Петков в отговор на въпрос продължават ли да подкрепят Живко Коцев, въпреки разкритията от последните дни и изтеклите в публичното пространство снимки.

Още по темата:

- реклама -