Петков към работодателски организации: Прогресът на икономика зависи от диалога

Прогресът на икономиката зависи от диалога. Това е заявил премиерът Кирил Петков към работодателските организации, с които вчера е проведе онлайн среща.

Петков разговаря с  ръководствата на петте национално представителни работодателски организации  – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия, съобщиха от Дондуков 1.

Акцент в разговора бяха цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок.

Обсъдени бяха възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса.

Беше дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност.

Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Премиерът изказа ясното си становище, че правителството е тук, за да помага и сподели, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност.

Министър-председателят акцентира, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното.

За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет.

Петков призова да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван.

„Прогресът  и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, заяви категорично министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата.

- реклама -