Петков: Гешев за мен е абсолютно компрометиран

Петков: Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Искам да поздравя МВР, че е на страната на народа. В момента сме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона и народа или на страната на статуквото, на корупцията и недосегаемите.

Това заяви премиерът Кирил Петков, който присъстваше на отчета на дейността на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. в Главна дирекция „Национална полиция“. Петков поздрави служителите на реда за организираните честни избори на няколко пъти през изминалата година.

„Дори опозицията не може да каже нищо по този повод“, посочи Петков.

„Законността се връща в България. Никой не е над закона“, коментира още министър-председателят.  Премиерът още веднъж отправи критики към работата на държавното обвинение.

„Прокуратурата в България не работи. Г-н Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Той е компрометиран на ниво Европейски съюз“, смята Кирил Петков. Той отбеляза, че в структурата на държавното обвинение все пак има честни прокурори, които съвестно изпълняват своите задължения. Кирил Петков отправи и поздрав към служителите на реда за добрата организация в пунктовете за приемане на бежанци от Украйна, както и за работата по обработката на техните документи. На отчета на Министерството на вътрешните работи за миналата година присъства политическото и професионално ръководство на ведомството.

Източник: БТА    

- реклама -