Петков: Актуализацията на пенсиите не се случва, това е невероятен удар върху най-бедните пенсионери

„Актуализацията на пенсиите не се случва.

Това е невероятен удар върху най-бедните пенсионери“. Това заяви премиерът Кирил Петков от Трявна.

Благодаря за смелостта на Радостин Василев, каза Кирил Петков пред журналисти.

„Най-важното нещо, което всички ние сме се фокусирали е да имаме 121 депутата, никой от тях да няма зависмоисти. Никой от тях да не спира реформата в съдебната система, никой да не спира промяната в КПКОНПИ, да можем да приемем бюджета. Това, което видяхме вчера, аз благодаря на смелостта на тези депутати и на Радостин Василев, че те казаха: „Нашата лоялност е към България и ние няма да допуснем подмяна на идеите, които ни бяха обещани, с някакви задкулисни договки, някакви приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев, с някакви такива неясни неща. Сега въпросът е техният пример да бъде последван от още 7 човека“, обясни Петков.

„Това, което се случва в момента е опит на хора, които много дълго време са обогатявали сами себе си от обществените средства, от данъците на всичи, да запазят тази система. Ние с нашите колеги, коалиционните партньори сме решили да променим това. Вярвам, че рано или късно ще победим и вие ще растете в друга среда“, отговори на въпрос на момиченце, което иска един ден да стане министър-председател, дали е некултурно това, което се случва в държавата.

„Всяка сутрин ставам и тръгвам на работа с идеята, че трябва да правя верните неща, в които вярвам и да спазвам принципите. И знаейки, че правя най-доброто от себе си, вече какви резулатати от това ще дойдат, то не е изцяло в мой контрол. Моята мотивация, моята задача е всяка сутрин да съм сигурен, че спазвам принципите си и давам всичко от себе си.“, обясни Петков.

 

- реклама -