Петков: Ако вотът мине, план „Б“ е да получим мандат и да търсим независими депутати

Надявам се утре вотът на недоверие да не мине, но ако мине, това е просто една стъпка. След това първият мандат идва при нас, имаме седем дни да разговаряме с различните депутати, особено от ИТН. Наистина се надявам, че има още хора, които се колебаят. План „Б“ е получаваме първия мандат и използваме тези дни да продължим със силната инициатива, че този парламент може да се управлява и да има мнозинство от независими депутати.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание премиерът Кирил Петков.

 

„Днес чухме различни аргументи, но те нямаха много тежест или много смисъл. Чух аргументи от рода, че икономиката се срива в първото тримесечие на годината, а тя се е качила с 4%. Чух аргументи за много проинфлационна политика, а всички знаят, че горивата – газа и петрола са привнесли тази инфлация в България“, добави той.

Министър-председателят заяви още, че ПП не може да направи сделка, с хора които са били част от корупционния модел.

„Ние ще излъжем нашите избиратели, ще излъжем себе си. Другото, което не може да се случи, е да направим сделка с ДПС. Не може да се случи, те може би много се надяват, но няма да се случи. Условията, които ни даде „Възраждане“ да излезем от ЕС, НАТО са абсурдни. В ИТН има свестни хора, които в момента се страхуват и се чудят дали и как да вземат правилното решение, защото всички разбират, че това, което Слави Трифонов направи, беше огромен риск за държавата, абсолютно необмислена постъпка и символ на задкулисие“, допълни Петков.

 

„Ще отида и ще направя в Брюксел точно това, което обещах – ако няма решение от НС (б.р. за Северна Македония) ще кажа, че няма такова и че не мога да променя позицията, докато това решение не бъде дадено от НС. Държа си на думата“, каза още той.

- реклама -