Кирил Петков: Беше ми много трудно по руски в училище

Премиерът Кирил Петков честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

„Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар – писмеността. Онова „А“ и „Б“, което днес ползват над 200 милиона души.

Онази азбука, чрез която оставяме най-ярката следа в световната история. Затова 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи!“, посочи той.

Премиерът посрещна празника заедно с учениците от столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“. „Бъдете горди! Бъдете смели!

„Беше ми много трудно по руски език. Той ми беше много труден с падежите. Спомням си, че когато идваха класни или тестове не бях много доволен.

И трябва да си призная, че един или два пъти съм бягал от час. Но това е най-лошото нещо”, каза Петков.

Той се определи като добър ученик. По руски обаче имал двойка. „Повечето ми оценки бяха шестици. Имах обаче двойка и по физика в седми клас. Това беше интересно, защото в 12 клас исках да бъда физик. Когато получавате двойки, работете и не се отказвайте”, апелира министър-председателят.

Борете се за мечтите си!“ – с тези пожелания Петков се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той.

Министър-председателят се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май.

Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети, за получените двойки.

Премиерът отговори и на въпроси за управлението на държавата, за избора на образование и на професионален път.

 

- реклама -