Тайланд

Петимата, които остават в пещерата в Тайланд, са добре

Петимата души, които остават в наводнената пещера в Тайланд, засега са добре. Това заяви ръководителят на спасителната операция, след като потвърди, че още четири момчета са извадени и са вече в безопасност, предаде Ройтерс.

Футболен отбор от 12 момчета и техният треньор бяха блокирани в комплекса от пещери Там Луанг повече от две седмици. При започналата вчера спасителна операция оттам са извадени вече осем момчета, предава БТА.

„Днес помогнахме на още четири деца“, заяви шефът на спасителите Наронгсак Осотанакорн. Той каза, че момчетата са невредими, в съзнание и сега са в болница, посочи Асошиейтед прес.

Осотанакорн обясни, че във втория ден от опасната операция усилията са отнели по-малко време заради набрания опит и по-големия брой участващи.

Той каза, че в рамките на 20 часа спасителите ще подновят действията за изваждане на останалите петима души и че не знае дали те ще бъдат извадени наведнъж или на етапи.

Осотанакорн съобщи, че тайландският премиер е бил днес на мястото, откъдето се осъществява операцията, а по-късно е посетил осемте момчета в болницата.

- реклама -