Петима ранени при стрелба на карнавала в Бразилия

Най-малко петима души са били ранени при стрелба по време на едно от неделните карнавални шествия в бразилския град Сао Пауло. Това съобщи порталът G1, като цитира местния отдел за обществена сигурност.

По предварителна информация група хора са се опитали да нападнат полицай с цел грабеж. Петима са ранени и са откарани в местни болници, състоянието им е стабилно, информираха органите на реда. Уточнява се, че се води разследване за случилото се.

Според очевидци, стрелбата е предизвикана от нападател, който се опитал да изземе оръжието на полицай, охраняващ карнавалната процесия. В отговор, служителят на реда открил огън, ранил петима души, включително и нападателя.

Миналия уикенд в Бразилия започнаха масови празненства, посветени на предстоящия карнавал, който тази година се провежда на 21-25 февруари. Общо 678 улични шествия в 32 две области ще се проведат в Сао Пауло в празничните и предпразничните дни, в които според прогнозите на градските власти ще участват до 15 милиона души. Предвижда се в охраната на събитията да се включат около 11 хиляди полицаи.

- реклама -