БСП

Петима пловдивски социалисти се отказват от листата за депутати

Петима пловдивски социалисти се отказват от участие в листата за народни представители.

„Ние, долуподписаните Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева, се обръщаме към пловдивските социалисти с благодарност за доверието и подкрепата, които получихме в процедурата по номиниране за народни представители от БСП. Големият брой номинации от основните партийни организации са ясен знак и оценка за нашата работа като районни председатели и общински съветници“, пишат петимата до социалистите от Пловдив.

По-рано днес БСП обяви номинациите си за народни представители на предстоящите парламентарни избори, като водач на листата за града е лидерката Корнелия Нинова.

Като причина за отказа си, социалистите посочват желанието си да останат в местната власт в Пловдив.

През 2019 година поехме пред вас, нашите другари ангажименти, които да изпълняваме в местния парламент. Последователното поведение предполага да продължаваме да отстояваме интересите на пловдивчани пред местната власт. Водени единствено от тази отговорност, заявяваме отказа си от участие в листата за народни представители, която Градската конференция ще подреди на своето заседание тази събота“, заявяват още пловдивските социалисти.

- реклама -