Петима души в болница след стрелбата срещу американския конгресмен

Петима души са настанени в болница след днешната стрелба в американския град Александрия, съобщи началникът на полицията в града Майкъл Браун.

По думите му на местопроизшествието „са дошли трима полицаи“, двама от тях откриха огън срещу човека, който стреля и рани зам-лидера на републиканците в Камарата на представителите Стивън Скалис. „Медици евакуираха петима души от местопроизшествието“, каза Браун. Сред тях е и самият нарушител. Телевизия „Фокс нюз“ твърди, че сред изведените е още един законодател от същата камара Роджър Уилямс, но засега е неизвестно дали той е ранен.

По-рано днес неизвестно лице откри огън на бейзболно игрище, ранявайки няколко човека, включително Скалис и негов помощник. Конгресменът бе ранен в крака, а помощникът му – в гърдите. Сенаторът Джефф Флейк съобщи, че със „Стийв всичко е наред“. Самият нападател също е ранен, но е жив и е задържан от полицията.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че той и вицепрезидентът Майкъл Пенс са „дълбоко огорчени“ от инцидента със Стивън Скалис. Становището му бе разпространено от прес-службата на Белия дом.

- реклама -