Петев национален отбор

Петев задраска двама от Левски

Двама футболисти на Левски няма да бъдат викани в националния отбор.

Полузащитникът Георги Костадинов и нападателят Венцислав Христов са попаднали в черния списък на Ивайло Петев и той няма да разчита на тях за предстоящите световни квалификации, съобщава „Тема Спорт”.

Това ще се случи, разбира се, ако 40-годишният специалист запази поста си дотогава. Бъдещето на Петев при „лъвовете“ е поставено под въпрос след слабото представяне на турнира „Кирин къп“ в Япония. Първо домакините се подиграха с нашите и ги биха със 7:2, а след това Дания довърши трупата на Петев, побеждавайки с 4:0.

Часове преди спаринга с „червения динамит“ селекционерът е влязъл в конфликт с голмайстора на Левски. Треньорът е намекнал, че Христов е литнал в облаците, след като е вкарал няколко гола за „сините“, и необяснимо е повишил самочувствието си за сметка на играта си. Петев не бил доволен, че нападателят на „сините“ не се раздава максимално на тренировки.

Георги Костадинов е викан два пъти – за европейските квалификации с Хърватска и Азербайджан и за контролите с Португалия и Македония през март, но в тези приятелски мачове халфът не игра поради контузия. След това Костадинов не бе в списъка на Петев за турнето в Япония. Селекционерът не харесва играта на полузащитника на Левски и по-точно липсата на извеждащи подавания към нападателите.

- реклама -