Ивайло Петев

Петев пое националите на Босна и Херцеговина

Ивайло Петев е новият селекционер на Босна и Херцеговина. Това съобщи футболната федерация на балканската страна. Договорът му е за две години с опция за още две.

Решението е било взето на заседание на Изпълнителния комитет. Обсъждането на кандиратурата му започна още преди два месеца. Петев наследява на поста Душан Байевич, който не успя да класира Босна и Херцеговина за Евро 2020.

Освен българина Звьездан Мисимович и Емир Спахич интервюираха още няколко треньори. В крайна сметка обаче те са се спрели на родния специалист. Негов подгласник е останал бившият национал на Босна Сергей Барбарез.

Ивайло Петев ще има пълен картбланш за световните квалификации за Мондиала в Катар през 2022 година. Той обаче няма много време, за да се запознае с играчите. Първата квалифкация на Босна е на 24 март – като гост на Финландия. Между футболистите, с които той ще работи са Един Джеко от Рома и Миралем Пянич от Барселона.

По време на кариерата си Петев е работил в Лудогорец, АЕЛ и Омония от Кипър, както и в Динамо Загреб, Ал Кадисия и Ягелония. Той беше и селекционер на България между 2014 и 2016 година. Очаква се той да бъде представен официално следващата седмица.

- реклама -