Петър Тодоров: Не желая да ставам част от тази брутална чистка в МВР

Петър Тодоров: Не желая да ставам част от тази брутална чистка в МВР. По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления.

С цената на всичко не приех да подам оставка, когато ми беше поискана от Калин Стоянов, за да покажа до какви крайности са способни политическите сили само и само да изпълнят плана си. Включително да посегнат над правомощията на президента, да променят Конституцията, т.е. да не се спират пред нищо. От страна на президентство има съгласувателна процедура, т.е. моята оставка е приета от президента, след което е изпратена към Министерския съвет. Предстои издаване на акт на МС и съответно указ, което ще стане буквално до дни. Това заяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров в интервю пред NOVA.

„Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР, с цел изпълняване на набелязаното от записа, който изтече от една партийна централа преди три месеца. Става въпрос за смяната на главния секретар, шефовете на служби, директорите – за да  направим изборите. Това е във ход. Аз не желая да ставам съпричастен към това“, подчерта той.

По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления. „Нещо повече. Има смяна на заместник- директори, началници на районни управления  – които се подменят с хора, които са силно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Началници, по чието време избирателната активност в тези махали беше изключително висока – по-висока от средната за страната, защото там безконтролно се раздаваха пари“.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено