Галиче кмет

Пет населени места в страната си избират днес кметове

Частични кметски избори ще се проведат днес 5 населени места в страната – в 1 община и 4 кметства.

Община Кубрат, област Разград

Петима са кандидатите за кмет на общината – Алин Неби, издигнат от ДПС, Орхан Бедиханов – издигнат като независим кандидат за кмет от инициативен комитет, Нина Цонева – издигната от местна коалиция „Време за промяна“, кандидатът на БСП Ганка Георгиева и кандидатът на ГЕРБ Красимир Великов. До произвеждането на частични избори в община Кубрат се стигна, след като пълномощията на кмета Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.

Село Лом Черковна, област Русе

До избори в селото се стигна, след като кметът Асан Мустафов почина на 15 септември тази година. В надпреварата за кметския пост ще участват издигнатият от АБВ Йордан Енчев и кандидатът на ГЕРБ Асан Ибрям.

Село Глоджево, община Ветово

В още едно русенско село ще се проведат избори за кмет, след като бившия градоначалник Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г. заради проблеми с кмета на Община Ветово Георги Георгиев, които според Абтиходжев водят до ощетяване на хората от Глоджево за сметка на общинския бюджет. Трима са кандидатите за кмет тук – Мустафа Яхя, издигнат от ПП ДОСТ, Адем Хюсеинов Хаджимемишев от ДПС и Ахмед Хюсеин Чилхасан, предложен от Инициативен комитет.

Село Градница, община Севлиево

До предсрочния вот в габровското село се стигна, след като избирателната комисия в Севлиево прекрати предсрочно правомощията на избрания през есента на 2015 г. Сезгин Моллов заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол. Моллов обжалва това решение, но на последна инстанция ВАС потвърди решението на ОИК. Трима са кандидатите за кметския пост в селото – Ани Асенова, издигната от ДПС, кандидатът на БСП Людмила Стайкова и издигнатият от ПП ГЕРБ Момчил Стойчев.

село Мирянци, община Пазарджик

До частичните кметски избори тук се стигна, след като избраният през 2015 г. кмет на селото Атанас Минчев подаде оставка, като посочи в мотивите си лични причини. Единственият кандидат за кметския пост е независимият Христо Христов, подкрепен от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик.“

- реклама -