кома София катастрофа Пловдив Поповица Плевен детето волтова дъга маршрутка Бяла Слатина Варна катастрофа жеги мъж Стамболийски токов удар

Пет деца са пострадали при взрив в Добрич

Пет деца са пострадали вчера, след игра с буркан, пълен с бяла течност, съобщи регионалната медийна група „Добруджа”.

По разказа на съседите най-вероятно малчуганите са го целили с камъни и той се е възпламенил. Взривът е бил доста силен и е чут от полицаи, които били наблизо.

Децата са закарани с линейки в болница

Едно от тях вече е изписано. От МБАЛ в Добрич потвърдиха, че другите четири децата все още са в болницата. Те са приети в болницата около 16 часа, съобщи д-р Трифон Йорданов, изпълнителен директор на лечебното заведение.

Едно от децата е с травма на главата и поради опасност от увреждане на очите веднага е било транспортирано до Очна клиника във Варна. Второто дете е настанено в отделението по неврохирургия с травма на гръбначния стълб, защото било съборено от ударната вълна. Другите деца са настанени в отделението по ортопедия и травматология с изгаряния по крайниците. Те обаче нямат животозастрашаващи увреждания. От болницата не могат към момента да дадат информация за възрастта и пола на децата.

Блокът, край който е станал инцидента се стопанисва от Жилфонд Инвест, мазите са в окаяно състояние, а хората твърдят, че в тях може да се намери всичко.

От полицията заявиха, че по случая се извършва разследване. Случаят е докладван на Окръжния прокурор. Тъй като са малолетни, децата предстои да бъдат разпитани от служители на Детска педагогическа стая, което ще отнеме време.

Съдържанието в буркана не е било от рода на познатите взривни вещества, по-скоро става дума за самоделка, от тези, които използват запалянковците, сочи неофициалните данни по случая. Според информацията на болницата става дума за пиратка.

- реклама -