Песента ни за Детската Евровизия огласява училищата

В повечето училища в страната през ноември ще звучи българската песен за Детска Евровизия 2016 г., съобщават от просветното министерство. От ведомството допълват, че „Вълшебен ден“ е специалният поздрав на нашата представителка в конкурса – 10-годишната Лидия Ганева, към всички ученици в България.

Лидия споделя радостта си, че нейната песен ще стигне до толкова много деца. Тя разказва, че пее за детските мечти и пожелава всеки ден да е вълшебен за всички деца. Момичето се надява връстниците й да й стискат палци и споделя, че много се вълнува за предстоящото събитие.

Първокласниците ще получат и ученически програми, посветени на Детската Евровизия.

Инициативата песента на родните представители да звучи в училищата се осъществява за втора поредна година

Припомняме, че миналата година домакин на събитието беше нашата страна. Тогава песента „Цветът на надеждата“, в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов, също огласи училищата.

От МОН допълват, че тазгодишното издание на Детската Евровизия ще се състои на 20-ти ноември (неделя) в малтийската столица Ла Валета. Тогава Лидия Ганева ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия).

- реклама -
error: Съдържанието е защитено