ПЕС

ПЕС: Не сме поставяли ултиматум на БСП за приемане на Истанбулската конвенция

От ПЕС обявиха за фалшива новина информацията, че са поставили ултиматум на БСП, че ако не склони за приемането на Истанбулската конвенция членството й ще бъде замразено.

От партията майка на европейските социалисти заявиха още, че не са изпращали у нас нарочна делегация, която да убеждава лидера Корнелия Нинова и да се среща с представители на гей общностите.

Истина или не, БСП стои зад своя лидер

Нинова

По-рано днес пленумът на БСП даде категорична подкрепа на Нинова за позицията й срещу Истанбулската конвенция. На инфарктното заседание председателката е заявила, че не е склонна да пречупи принципите си и ако останалите в ръководството приемат доводите за въвеждането на трети пол и гейбраковете, а единствено тя е пречката, е готова да се оттегли от поста.

„Пленумът показа забележително единство и стои твърдо зад лидера си. Няма промяна в нашата позиция за Истанбулската конвенция и няма да има“, заяви след края на заседанието Атанас Замфиров. Все пак в партията се надяват, че няма да се стигне до краен разрив в отношенията между София и централата в Брюксел.

„Имало е напрежение в ПЕС и с други партии. Ние сме информирали ръководството за нашата позиция, както и за законодателните инициативи, които сме предприели по темата срещу насилието срещу жените. Надяваме се това различие да бъде прието без особени проблеми“, изтъкна от своя страна депутата Крум Зарков.

- реклама -