коронавирусът, Пентагона
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Коронавирусът стигна и до шефовете на Пентагона

Почти всички ръководители на американската армия трябва да бъдат под карантина, съобщи Пентагона. Причина е коронавирусът. И по-точно –  положителен тест на висш ръководител.

Положителната пробва е на адмирал Чарлс Рей, вицекомандващият на бреговата охрана. Миналата седмица той е бил на среща, на която са били всички армейски шефовете, човек номер едно в командването армейски генерал Марк Майли. Той е втори в йерархията след президента на САЩ Доналд Тръмп.

Единственият човек в щаба на Пентагона, който не е под карантина, е шефът на морските пехотинци. Той не е бил на срещата. На нея обаче са присъствали Чарлс Браун (управляващ военно-въздушните сили), адмирал Майкъл Гилдей (управляващ морските сили) и генерал Джон Реймънд (управляващ космическите сили). Те са под карантина в домовете си.

По домовете си, или в алтернативни локации, са още генерал Джон Хайтън (вице на общия щаб на въоръжените сили), генерал Джеймс Маконвил (трети човек в армията), генерал Даниел Хокансон (ръководител на националната гвардия), генерал Пол Накасон (ръководител на кибер сигурността и директор на НСА), както и генерал Гари Томас (асистенст командващ на морските пехотинци).

В момента на посещение в Пентагона е министърът на отбраната на България Красимир Каракачанов.

- реклама -