Пенсионер си купи Boeing, за да го превърне във вила сред гората – СНИМКИ/ВИДЕО

Американският инженер, който вече е пенсионер, Брюс Кембъл създаде уютен горски дом от бракуван Boeing. Мъжът е разположил машината близо до Портланд в щата Орегон и от няколко години живее в него

Самолетът, който има 350 кв. м. полезна площ е разположен на 4 хектара и е закрепен на дървени опори.

За всички реформи са били необходими 10 години и около 220 хил. долара.

Според The Daily Mail Boeing има интересна история. Преди години с него е било транспортирано до Гърция тялото на милиардера Аристотел Онасис.

68-годишният Кембъл никога не е бил женен и няма деца. Затова си позволява да живее спартански и да игнорира удобствата на цивилизацията.

Спи на разтегателен диван. Кухнята не разполага с всичко необходимо, но все пак може да се приготви храна. Продуктите бившият инженер купува два пъти в месечно. За душ му служи специално приспособление от фуния, закрепена за стената на самолета.

Това напълно ме устройва. Имам вода, електричество, интернет. Готвя си сам. Понякога ме посещават туристи. Имам дори сайт, чрез който групи могат да си направят резервация“ – твърди стопанинът на самолета.

Напоследък броят на любопитните значително е нараснал и пенсионерът има посетители почти всеки ден. Домакинът ги посреща с радост и винаги е готов да им приготви нещо за ядене, да им осигури подслон и място за почивка.

Благодарен съм, че се срещам с интересни хора, казва горянинът.

Сега му е хрумнала идея да си купи втори самолет, който да бъде паркиран в Япония. Така ще има свой имот и в чужбина.

- реклама -