Пенс: Приключи ерата на стратегическото ни търпение към КНДР – СНИМКИ

Новата администрация на САЩ начело с президента Доналд Тръмп не възнамерява да следва политиката на „стратегическо търпение“ спрямо Северна Корея

Това предупреди американският вицепрезидент Майкъл Пенс, който е на посещение в демилитаризираната зона на границата между Южна и Северна Корея.

Майкъл Пенс Корея

Приключи „ерата на стратегическото търпение“ към ядрено-ракетния проблем на КНДР, изтъкна той.

Освен това Майкъл Пенс потвърди, че САЩ разчитат Китай да започне „да прави повече“ за преодоляване на кризата на Корейския полуостров.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс пристигна в американската база в Южна Корея на границата с КНДР. Това съобщи Белият дом.

Майкъл Пенс Корея

„В 9:30 (местно време) вертолетът на вицепрезидента Пенс излезе от мрачното небе…и се приземи в Южна Корея – пред вратата на демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея в базата „Кемп Бонифас“, се казва в съобщението.

Посещението на Пенс става буквално часове след поредния опит на КНДР за тестване а балистична ракета. Той се оказа неуспешен.

Майкъл Пенс Корея

Вашингтон желае да постигне сигурност „по мирен път, чрез преговори. Но всички опции остават на масата, докато продължаваме да бъде рамо до рамо с народа на Южна Корея“, заяви Майкъл Пенс.

„За мен е особено вълнуващо да бъда тук. Баща ми е служил в Корейската война. По пътя дотук ние видяхме някои места, където той е воювал заедно с корейските войници, за да победи свободата“, каза Майкъл Пенс на присъстващите.

Той благодари на всички онези, които защитават тук свободния свят.

- реклама -