Пеле

Пеле поздрави Роналдо за рекорда му

Пеле поздрави Кристиано Роналдо, след като хеттрикът на нападателя срещу Каляри вдигна бройката му голове в официални мачове до 770. Така той вече има три попадения повече от Пеле.

„Животът е самостоятелен полет. Всеки прави своето пътуване. А Вие имате много красиво пътуване. Много ви се възхищавам, обичам да ви гледам как играете и това не е тайна за никого. Поздравления за това, че официално счупихте рекорда за голове“, написа Пеле в Инстаграм.

Чешката футболна асоциация оспорва рекорда и твърди, че бившият нападател на Австрия и Чехословакия Йозеф Бицан е истинският голмайстор за всички времена с 821 гола. Данните на RSSSF доказват, че Бицан е вкарал 805 гола в кариерата си, но сред тях има 27 за резервните и аматьорски отбори на Рапид Виена, както и голове, които не фигурират като отбелязани в официални международни мачове. Без тях резултатът на Бицан е 759 гола.

„Първите ми думи са към Пеле – като дете слушах много истории за постиженията и головете му. Изпълнен съм с радост и гордост за това, че подобрих рекорда. Никога не съм си мечтал, че мога да направя подобно нещо“, заяви самият Роналдо.

- реклама -