Пеевски: Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента (Видео)

Пеевски: Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента. Абсолютно незаконно е това, което се извършва, отсече председателят на ПГ на ДПС.

Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента. Това заяви

председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски,

след като парламентът взе решение за създаване на временна анкетна комисия за проверка на факти обстоятелства за упражняване на прекомерна сила от органите на МВР по време на протеста срещу БФС на 16 ноември.

Избра се абсолютно незаконна комисия,

която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата и овладяха максимално бързо този чудовищен вандализъм, който се извърши в София, заяви Пеевски пред журналисти в НС.

„Има си инспекторат, има си прокуратура. Какво ще върши тази комисия?“, попита той.

„Мислите ли, че парламентът има право да разследва? Съгласно кой закон и какво ще проведе това нещо? Каквото и да установи парламентът, пак ще го прати на прокуратурата“, обясни Пеевски.

„Инспекторатът да разследва, прокуратурата разследва.

Абсолютно за нас е незаконно това, което се извършва. Подкрепихме да има председател, защото се видя, че без ДПС не може да бъде избран и председател. Атанас Атанасов беше избран с нашите гласове, преди това предложението му не мина“, подчерта Пеевски.

„Нямат желание, правят комисията с пълен популизъм.

Колегите искат да разграждат държавата , което се случва от много години. Трябва да започнем да градим нещо, защото скоро сигурно ще има и комисия да разследваме депутати. Искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата? Нея ще я подкрепим“, заяви председателят на ПГ на ДПС.

Той обясни, че се водят разговори за създаване

на комисия, която да разследва случилото се в Министерството на електронното управление. „Ако бъдем подкрепени, ще го вкараме“, посочи той.

„Излъчихме членове на тази комисия, за да защитим момчетата от полицията, ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани тук, да се прожектират всички кадри.

Тенденциозно бяха в интернет само кадрите,

където има бити протестиращи. Аз казвам, където има насилие, виновните трябва да си понесат отговорността. Но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права. Защото вие представяте ли си да няма полиция? Ще стане анархия“, изтъкна Пеевски.

„Видяхте какво се случва – палени кофи,

опожаряване на имущество, агресия чудовищна, едни вандали. Агресията на полицаите, която беше единична, видяхте за колко малко случаи се говори, тези лица, които са постъпили извън закона, трябва да си понесат отговорността, но по законовия ред“, обясни той.

„Тази комисия какво ще разследва само – кой е бит и кой не е бит?

А защо не се заемат за това футболно хулиганство и тези вандали да има по-строги санкции? Ние затова ще влезем в комисията и ще предложим вътре това, защото ако има по-строги санкции и има държава, нещата няма да се случват. Но ние не можем да се лишим от полиция. Направо да внесем един закон и да закрием полицията – вие искате ли това?“, попита Пеевски.

По отношение на данъчните закони

рамката била изяснена. За което сме „за“, ще бъдем „за“, което сме „против“, ще бъдем „против“, коментира още той.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено