Пеевски се появи на протеста срещу правителството, ще гласува на вота

Депутатът на ДПС Делян Пеевски се появи на антиправителствения протест, организиран от много партии, включително и движението заради гласуването на вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков. Той премина през протеста заедно с другите народни представители от партията.

Депутати и симпатизанти скандираха „ДПС“, а край Пеевски се виеше опашка от желаещи да се снимат с него. Той не се е появявал в публичното пространство от дълго време. Беше и единствения депутат, който не се появи на гласуването на оставката на председателя на НС Никола Минчев, която отприщи началото на протестите миналата седмица.

След като премина през протеста Пеевски заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ влезе в парламента и очевидно ще участва в гласуването на вота на недоверие.

„Дойдох да гласувам срещу премиера олигарх Иво Прокопиев, затова съм тук. Иво Прокопиев се провали в управлението на България. Този път пое цялата власт, след като дълги години управляваше задкулисно зад други премиери. Този път той бе министър-председател“, лаконичен бе Пеевски в палраментарните кулоари,

На същото място, където са хората на ДПС се провежда и протест на „Възраждане“ със същото искане.

Още по темата:

- реклама -