Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит “Ел Би Булгарикум“

Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит “Ел Би Булгарикум“. Държавата да откликне на протеста на работещите – най-важният капитал са хората!

Председателят на ДПС Делян Пеевски

призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни и решителни действия за опазване от ликвидация и фалит на единственото държавно предприятие – производител на млечни продукти и закваски – „Ел Би Булгарикум“ и активен диалог с протестиращите работници от

производствената база във Видин.

Най-важният капитал на “Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари, напомня Пеевски.

Министърът, като принципал, трябва

да предотврати опитите на поредната “калинка” на ПП, директорът Ивайло Лилов – партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество, алармира председателят на ДПС.

В диалог със синдикатите държавата

трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база, призова Делян Пеевски.

Вижте още:

- реклама -