Пеевски: Христо Иванов ми предложи да стана премиер, Иванов:Това е кална кампания (Обновена + Видео)

Пеевски: Христо Иванов ми предложи да стана премиер. Съпредесателят на „Демократична България“ Христо Иванов имал амбиции да стане президент, обединител на дясното, ликвидирайки „Продължаваме промяната“,

като за това е предложил на съпредседателя

на ДПС Делян Пеевски да стане министър-председател. Това обяви Пеевски в кулоарите на парламента след началото на извънредното заседание на институцията.

„Асен Василев лично в присъствието на г-н Цонев, лично ме е молел да го подкрепим да бъде вицепремиер. Той мечтаеше за това, да не е просто един министър. Неговата съкровена мечта беше да стане премиер след Мария Габриел.

Следващата ротация да бъде махнат Денков

и да бъде премиер той. Всичко това му е отказано. Христо Иванов в присъствието на г-н Цонев, който ми натресе тази Шехерезада, каза „аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС за това.

Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен

лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам вие, г-н Пеевски, да бъдете премиер“. Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов“, каза Пеевски.

Кога се е развил въпросният диалог?

Разговорът е бил във времето на тези 9 месеца, в които са управлявали заедно, отговори ни Пеевски. „Тази оферта е правена неведнъж. Ако той някога с тези пуделчета смята да управлява и те му драскат на вратата,

да знае, че те носят зестра – много каруци с кеш.“

„Питайте ги ПП и президента, те бяха заедно. Аз не знам за какъв кеш става дума. Аз наблюдавам като вас какво излиза, нещата са чудовищни. Надявам се да не бъдат заметeни под килима, не съм чувал за подобно нещо да се е случвало в България и Европа“, коментира лаконично

изтеклите записи на „Промяната“ Пеевски.

А защо ДПС са гласували за кабинет с премиер на ПП?

„Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам, но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Това, което видяхте и ние го видяхме, е чудовищно. Българските граждани видяха къде са техните пари“, отговори Пеевски.

Христо Иванов: Тази кална кампания е предсмъртният писък на Пеевски

Христо Иванов: Тази кална кампания е предсмъртният писък на Пеевски - Tribune.bg

Христо Иванов отговори на Делян Пеевски, който по думите на съпредседателя на ДБ е „замесил името му в поредица от интрига и купища лъжи.

„Аз съм свидетел на неговите опити да се моли

на четири крака на САЩ по всякакъв начин да излезе от списъка „Магнитски“. Пеевски не е излязал от списъка „Магнитски“ и няма да излезе и по тази причина не може да стане и няма да стане премиер. Затова ще става все по-неудобен за ДПС.

Пеевски ще продължи да ме атакува,

защото се чувства употребен и измамен в очакванията си да се измъкне от санкциите“, обясни Христо Иванов.

„Няколко пъти в политическата си кариера съм можел

да се кандидатирам за президент, и публично е ясно, че това не е ставало. През ум не ми е минавало да се кандидатирам за подобен пост“, обясни той. Иванов увери, че ПП-ДБ са стабилна коалиция

„Всякакви интриги са неверни, защото имаме отговорност

към избирателите“, поясни съпредседателят на ДБ и добави, че призовавал да се актуализира и модернизира системата за публично финансиране.

„Много сме внимателни как набираме средства,

но докато не бъде възстановен нормален начин на финансиране подобни скандали ще има. Призовавам да се върнем към нормално публично финансиране. Аз пари от Бобоков не съм търсил“.

„С Пеевски на врата нито ГЕРБ, нито ДПС ще могат да сформират стабилно

правителство и да бъдат партньори на европейците.

Категорично казвам, че следващо управление с Пеевски няма да има. Всички лъжи ще излязат наяве. Тази кална кампания, която виждате, е предсмъртният писък на Пеевски. Обективно той гласува измененията в Конституцията за съдебната власт с това, което на него му изнася. Аз не вадя разкази,

а имам да разкажа много интересни неща

включително за пенсионирането на г-н Борисов и г-н Пеевски, ктдето има интересни записи, но няма да го направя“, заяви още Иванов.

Вижте още:

- реклама -