Пеевски: Доган препоръча да не подкрепяме кабинета, аз ще чуя хората

Пеевски: Доган препоръча да не подкрепяме кабинета, аз ще чуя хората. Ако няма правителство с първия, втория и третия мандат, подаряваме България на Путин.

Ахмед Доган препоръча да не

подкрепяме кабинета на Росен Желязков, ще направя това което искат хората – те искат правителство. Ако няма правителство с първия, втория и третия мандат, подаряваме Путин на България. Това заяви председателят на ДПС Делян

Пеевски в кулоарите на парламента.

По думите му няма разрив в личен план между него и Ахмед Доган. „В личен план – не, а в партиен план ще изпълня волята на хората“, посочи той.

„ДПС трябва да изпълни волята на избирателите си.

Те са ни изпратили тук да имаме правителство. Ако няма правителство с първия, втория и третия мандат, подаряваме България на Путин и на всякакви други спасители“, посочи още той.

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

Парламентарната група на ДПС изключи народния представител Рамадан Аталай. Това съобщи заместник-председателят на парламента Росица Кирова в съобщение, прочетено от парламентарната трибуна. Решението на групата е взето на

заседание на групата днес 3 юли, посочи тя.

В началото на деня областният съвет на ДПС сне доверието от Рамадан Аталай като народен представител и го призова да напусне парламентарната група.

„Това е искането на Пловдивска област

и решение на областния съвет и всички общински председатели“. Това каза пред журналисти в парламента Юксел Расим, областен председател на ДПС – Пловдив.

Рамадан Аталай ДПС

Расим посочи, че решението е взето с 38 гласа „за“. Ние просто желаем той да не ни представлява. Преди години, с колегите също сме призовавали Рамадан Аталай да не бъде народен представител, каза областният председател.

На въпрос дали има разцепление в

парламентарната групата на ДПС, Расим заяви, че няма такова разцепление.

От областната структура на ДПС настояват да влезе следващият в листата на ДПС от Пловдив област -Джемил Ахмед Караали, който определят като достоен и човек, с който ще започнат

да решават проблемите в областта.

Малко по-рано в интервю депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента. Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски.

Той гласи „Според ситуацията ДПС

трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай и продължи:

„Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател, ПГ на ДПС да не подкрепя правителството. Убеден съм, че колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера. Ако Делян има уважение към Доган,

би трябвало да се съобрази с всички аргументи“.

Той каза , че притесненията на Ахмед Доган са, че оперативните органи на ДПС не функционират и се взимат еднолични решения. По думите на депутата „Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“.

Аталай обясни, че след искането на оставката му в момента го определят като превратаджия.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено