Фило

Педро Родригес Фило – бруталният ликвидатор на престъпници

Когато говорим за серийни убийци, трудно бихме могли да ги възприемаме като герои. За нас те са чудовища, отнемащи човешки живот, и трудно можем да простим или разберем постъпките им.

Гледали ли сте обаче сериала „Декстър“? Поредицата от 8 сезона разказва историята на специалиста по съдебна медицина от Маями Декстър Морган, който има тайна и повече от тъмна страна – намира и избива по особено мъчителен начин убийците, които разследва.

Прототип на телевизионния герой е Педро Родригес Фило или – както го наричат – „Бразилския маниак“.

От 60-те на XX век до 2003 г. Фило отнема най-малко 71 живота, както в затвора, така и извън него. Всичките жертви са престъпници

Роден с малформации на черепа заради насилието, което баща му упражнява системно над майка му по време на бременността ѝ, Педро е едва на 13, когато за първи път осъзнава своето влечение и склонност към агресия.

Когато е на 14-годишна възраст, при най-обикновено спречкване, за малко не убива братовчед си, като опитва да го хвърли в пресата за захарна тръстика. Малко по-късно убива заместник-кмета на родния си град заради това, че уволнил баща му от работа.

Малко след това идват убийствата на двама охранители в училището му.

Престъпната дейност на Педро продължава, когато той се премества в Сао Пауло с грабежи на бедните квартали и убийство на наркодилър.

В Сао Пауло той среща жена, в която се влюбва лудо и двамата се сгодяват. Любимата му обаче загива трагично, жестоко убита от улична банда. Търсейки отмъщение, Фило намира лидера на групата, избива него и още шестима души, и ранява 16 други.

Така, преди да навърши 18-годишна възраст, младежът вече е избил 10 души, но това е само началото… 

Най-известното му убийство е това на родния му баща – човекът, заради когото извършва първото си престъпление. По онова време баща му е в затвора, където излежава присъда за убийството на майка му с мачете. Педро посещава баща си и, въпреки мерките за сигурност и многото пазачи, го намушква с нож цели 22 пъти. Освен това успява да изяде парче от тялото му.

На 20-годишна възраст е арестуван и вкаран в полицейска кола с двама престъпници, единият от които осъден изнасилвач. Когато стигат до управлението и отварят вратата на автомобила, полицаите откриват, че Фило вече е убил изнасилвача.

След това той е изпратен в един от най-строго охраняваните по онова време затвори. Там, обграден от престъпници, Педро буквално плува в свои води.

Избива 47 затворници. Според Педро тръпката от убийството на друг престъпник е „прекрасна и носи удовлетворение“, а любимият му метод е да пробожда многократно жертвите си с остър предмет 

Самият Фило твърди, че е отнел живота на над 100 души, но тази информация е невъзможно да се провери.

По-късно Педро е осъден на 128 години затвор, но престъпленията, които извършва докато е зад решетките, допринасят за увеличаване на присъдата му, на 400 години. Според бразилския закон обаче максималната присъда, която затворник може да изтърпи, е едва 30 години.

През 2007 г. Фило е освободен, като публично обещава да убие и други престъпници, ако му се отдаде такава възможност. Оттогава следите му се губят.

- реклама -