д-р Елена Георгиева, дете, болница, родители

Педиатърката, отказала да приеме детето, което почина, със своя версия за случилото се

Проговори лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”.

Пред bTV д-р Елена Георгиева разказва друга версия.

Тя е била дежурна в деня, когато родителите са обикаляли болниците, в опит да спасят сина си.

По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

„В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение”, уточни д-р Елена Георгиева.

Родителите разказаха, че почти два часа продължават молбите им към лекарката.

„През сълзи я молех, само да видят какво му е на детето. В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това много добре го видяха. Казаха, че спешното легло в болницата било резервирано за някакъв човек, който трябвало да дойде”, каза майката.

Педиатърът разказа, че е предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те са отказали.

Тя допълни, че състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение. „Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи още медикът и допълни, че не е имало забавяне в лечението на детето.

- реклама -