сотиря
сн. bTV

Пазят в тайна нарушил ли е правилата лекарят, който транспортира детето от Сотиря

Спешна помощ – Сливен отказа да оповести резултатите от проверката на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря, предаде bTV.

След убийството родините обвиниха лекаря Недко Димитров, че не е направил нужното, за да помогне на детето. Бабата на 7-годишното момиченце разказа, че докторът не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата.

Лекарят обясни това с афекта на бабата, която му попречила да се доближи до момиченцето. Именно проверка трябваше да установи има ли нарушение.

Оказа се, че заключението от проверката няма да бъде публично

Заради претенциите на близките към лекаря, който според тях не е действал адекватно, в понеделник започна вътрешна проверка.

Лекарят е написал доклад с писмен разказ за случилото се. Въз основа на това ръководството на спешния център трябваше да се произнесе дали е нарушил стандартите за спешност. Това обаче остана в тайна от медиите.

Семейството решава да съди лекаря от спешния център заради интервю, в което той обвини бабата, че му е попречила да помогне на момиченцето. Във фаталния ден шофьор на автобус от Сливен към Сотиря вижда линейката на път за селото. Разказва, че била без сигнализация.

Резултатите от проверката ще бъдат изпратени до Министерството на здравеопазването.

източник: bTV

- реклама -