Пазаруваме по-лесно в Турция (От кога?)

Пазаруваме по-лесно в Турция. За бърз трафик: Увеличават капацитета на Капитан Андреево и Лесово. България и Турция обсъдиха конкретни мерки.

Министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу проведоха работна среща в Истанбул.

В разговора между двамата са засегнати

подробно конкретни мерки, които в кратки срокове да бъдат предприети по отношение на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“, така че увеличеният трафик да бъде обработван бързо, съобщиха от МВР.

Турският министър на вътрешните работи

Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени технологични изменения и увеличен капацитетът им.

Разговорът между двамата министри е продължение на срещата на президентите на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, състояла се миналата седмица.

След споразумението на президентите

на двете страни, министрите на вътрешните работи обсъдиха и проекта за построяване на мост на река Резовска, сътрудничество в областта на обучението на служители,

съвместни дейности в борбата с миграцията,

обмяната на информация, бедствията и извънредните ситуации и сигурността на границата.

“Доброто взаимоотношение между двете държави

в това отношение се вижда и оценява и от Европейския съюз, тъй като България пази  външната му граница“, отбеляза министър Иван Демерджиев и благодари на турската страна за помощта при справяне с огромния мигрантски натиск.

Той изрази увереност пред турския си колега,

че ЕС ще се ангажира да подпомогне и двете държави в това нелеко усилие.

Министър Сойлу отново изрази съболезнования по повод смъртта на българския полицейски служител, който беше убит на границата и уточни, че съвестното разследване на трагичния инцидент продължава, като предстои да се изяснят всички факти и обстоятелства.

- реклама -