Септември Лазар Влайков

Пазарджишкият окръжен съд днес гледа жалбата на Лазар Влайков

Пазарджишкият окръжен съд днес ще заседава по жалбата на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет миналата година 6-годишно дете простреля смъртоносно собственик на заведение. Съдебното заседание ще започне в 10:30ч.

Преди пет месеца Лазар Влайков беше осъден на първа инстанция на три години и 4 месеца затвор – присъда, която той обжалва. Близките на убития Наско Тонев бяха в шок от наложеното наказание, което според тях е прекалено малко. Делото срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Двете страни се съгласиха да не се събират повече доказателства. Лазар Влайков изцяло призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт и поиска делото да бъде гледано съкратено. Той е обвинен за това, че на 31 август 2017 във Виноградец е държал пистолет „Глок“ и 45 броя боеприпаси. Той не е взел необходимите мерки за сигурност при боравене с оръжие и в резултат на това е причинена смъртта Наско Тонкев.

Според защитата Лазар Влайков има добри характеристични данни и стриктно е спазвал забраните и ограниченията, наложени му в досъдебната фаза. Влизането в затвора ще остави семейството му без доходи и ще влоши здравословното състояние на болните му родители – това е адвокатската теза.

В момента Лазар Влайков все още е на свобода срещу 8 000 лева парична гаранция.

- реклама -