състояние

Павлова: Тунел „Витиня“ е в много лошо състояние

Дясната тръба на тунела Витиня, в посока Варна, е в много лошо състояние и се нуждае от по-сериозни ремонтни дейности. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която  инспектира ремонтите дейности.

5042298Извършените до момента работи са разкрили изключително тежкото състояние на тръбата, която е на повече от 32 години.

„Последно ремонт е правен преди 27 години, но и тогава не е видяно, че облицовките, например, са без арматура“, посочи министър Павлова.

5042280По думите й строителството не отговаря на съвременните норми и наредби за безопасност, заради което се налага по-големи като обем ремонтни дейности.

Необходимо е да се направят по-сериозни изолации, допълнителни облицовки и допълнително отводняване, за да се предотвратят течовете, както и ремонт на осветлението и вентилацията.

Във връзка с очерталия се по-голям обем съпътстващи дейности ще бъде необходим по-дълъг срок от първоначално предвидения, за да се извършат.

5042290Ремонтът да бъде изцяло завършен през пролетта на 2017 година

Ще бъде заделено и допълнително финансиране, което по предварителни прогнози е между 4 и 6 млн.лв.

Приоритети

Като приоритет за следващата година министърът посочи ремонтът на т.нар. железни съоръжения на северната магистрала при км 35 и голямото съоръжение при село Потоп, с което изцяло ще се обновят проблемите места по направлението от София от Ябланица.

Павлова съобщи, че завършва подготовката за ремонта на тунел Ечемишка и той ще започне до дни. Срокът за завършването му е до кроя на годината.

 

- реклама -