Павел Колев потвърди, че Левски ще има нови собственици

Павел Колев

Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев говори пред медиите на летище „София“, преди да замине за Кипър заедно с новия треньор на тима Георги Дерменджиев. Той заяви, че „сините“ и Славиша Стоянович се разделят по взаимно съгласие и успокои феновете, че Левски няма да има проблеми с лиценза. Ето какво още добави той.

„Спряхме се на Георги Дерменджиев, защото е един от най-успешните, ако не и най-успешният български треньор на клубно ниво през последните 10-15 години. Добре е, че той се съгласи, защото оттук насетне концепцията на Левски е да залага на повече български футболисти и най-добрият вариант е да имат български треньор. Договорът на Дерменджиев е до края на сезона с опция за продължаване с две години“, заяви Колев.

Според непотвърдена информация новият собственик на Левски ще бъде Димитър Ганев – един от собствениците на Национална лотария

Твърди се, че той ще заеме поста, на който сега е Спас Русев, а негова дясна ръка ще бъде Колев.

„Бях потърсен от следващите собственици на Левски и заради това се съгласих. Техните имена ще научите след Общото събрание на 6 март. До края на сезона най-вероятно няма да им спортен директор. Ще се търси човек, когато започнем изграждането на новата организационна структура на клуба. Ще започнем почти от нулата. Опасност за лиценза на Левски няма“, призна доскорошният заместник изпълнителен директор на БФС.

Георги Дерменджиев: Напрежението в Левски не ме притеснява

Новият старши треньор на Левски Георги Дерменджиев говори за първи път пред медиите, след като стана ясно, че заменя Славиша Стоянович на поста. 64-годишният специалист сподели. че няма никакви притеснения от голямата отговорност да си треньор на Левски и определи по какъв начин трябва да играят „сините“, за да се харесат на своите фенове.

„Не се притеснявам от голямата отговорност. Зная повечето играчи, но тепърва ще се опознаваме. Искам Левски да бъде отново конкурентен и успешен както преди. Приех работата, защото Левски винаги е бил марка и с история. Няма да се оправдавам, че не съм правил селекция и не съм водил подготовка. Пак казвам, напрежението не ме притеснява. Искам с играта си да върнем феновете на стадиона“, заяви Дерменджиев.