Павел Колев, Левски
Снимка: БГНЕС

Павел Колев: Не виждам казус с дарението на Пеевски

„Аз не виждам казус. Казус може да възникне от гледна точка на това, че биха могли да се търсят политически зависимости, когато даренията идват с политическа цел, а не като желание да се помогне, но аз на този етап нямам такива индикации“.

Това заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев по повод днешното дарение в касата на клуба на стойност половин милиона лева от страна на фирма, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Сред феновете на Левски се появиха мнения, че това дарение не бива да бъде прието, като от Тръст Синя България заявиха, че то „ще постави клуба в поредна зависимост“, предаде БГНЕС.

Колев обаче обясни, че не може да вземе еднолично решение за толкова голяма сума. „Не мога да взема сам решение, дарението вече е в нашата сметка, така че дали е дарено или не, е излишно да се коментира. Утре имаме заседание на Управителния съвет и тогава наред с много други злободневни теми, които имаме да обсъждаме, ще обсъдим и тези средства, защото по устава на Левски с подобни суми няма как да оперира изпълнителният директор без съгласието на УС.

Най-големият дарител на Левски са феновете, мисля, че това го разбраха по целия свят. Едноличен физически дарител мисля, че не е толкова важно кой е. По-важно е, че публиката с отделяне от залъка си събра над милион и половина в последните два месеца“, каза той днес.

„Технически е възможно да бъде върнато това дарение.

Предвид активността на феновете би трябвало да можем да се справим и без тях, но дарението само по себе си не е нещо лошо, когато идва без условия и е направено с идеята да помогне на клуба. Аз не виждам казус. Казус може да възникне от гледна точка на това, че биха могли да се търсят политически зависимости, когато даренията идват с политическа цел, а не като желание да се помогне, но аз на този етап нямам такива индикации. Единственият контакт, който съм имал, е с изпълнителния директор на фирмата, който съвсем коректно се обади и каза, че е направено дарение“, допълни Колев.

„Надявам се да има и други крупни дарения, има огромен интерес към кампанията, тя в момента върви повече от успешно, искрено се надявам да има и други компании, които могат да си го позволят и да помогнат. Не е задължително да е дарение, може да бъде договор за реклама, може да бъде договор за спонсорство. Благодарение на феновете, част от заплатите на футболистите са преведени, така че някаква глътка въздух спечелихме, но това няма връзка с днешното дарение“, каза още Колев.

„Основното решение, което трябва да вземем утре на Управителния съвет, е как да разпределим оскъдните средства, с които разполагаме в касата, така че да покрием спешните плащания, които имаме да правим до края на месеца. Трудно ми е да ви кажа колко време има Левски, засега оцеляваме. Със сигурност активността на феновете ни помогна и сме в съвсем различна позиция, в сравнение с преди две седмици“, завърши директорът на „сините“.

- реклама -