Павел Колев, Левски
Снимка: БГНЕС

Павел Колев: Акциите не помагат по никакъв начин

„Промяна за нас няма. Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим казуса, защото казус има. Търсих Божков, но нямам връзка с него“, коментира изпълнителният директор на Левски Павел Колев. Той говори, след като получи акциите на клуба от журналиста Сашо Диков.

Диков предаде мажоритарния дял акции на Колев на стадион „Георги Аспарухов“. По-рано днес те бяха джиросани от официалния собственик Георги Попов на премиера Бойко Борисов. „Нямам връзка с Борисов, но предполагам, че в някакъв момент ще трябва да разговаряме. Акциите са прибрани в касата на клуба, но ние не можем да разполагаме с тях. Юридически собственик на Левски продължава да се води Георги Попов. Това, че акциите са тук не ни помага по никакъв начин“, коментира Колев.

„За мен Левски като клуб със 106-годишна история не заслужава това, което му се случва в момента. Изненада ме, защото се надявах, че разговорите, които съм провел с него, са го убедили, че той трябва да се раздели с акциите по начин, по който да позволи на клуба да се бори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце и ефективни действия не можем да предприемем“, допълни той.

Павел Колев: Има предложения за партньорство

„Не мога да преценя в момента дали Левски е по-близко до спасение или обратното. Трябва да мине някакво време. Само днес получихме предложения за партньорство от две фирми. Водим разговори от доста време и с една чуждестранна фирма. Въпросът е, че сега правим проверка за почтеност, защото Левски не може да си позволи да се идентифицира с компанията с офшорни активи“, каза още Колев.

„Не само аз, цялата администрация на клуба, включително и спортно-техническото ръководство, продължаваме да си изпълняваме задълженията, основно с мотива да не блокираме работата на Левски“, уточни Колев. Той допълни, че клубът трябва отново да разчита на финансова помощ от феновете в близките няколко дни. Иначе ще се стигне до разтрогване на договорите от страна на играчите.

- реклама -