паузата в тениса, клей
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Паузата в тениса беше удължена до 7 юни

Паузата в тениса се удължава поне до 7 юни. Обявлението дойде едновременно от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA). Това означава, че в прозореца без тенис попада целият сезон на клей.

Първоначално турнирите при мъжете бяха отложени до 27 април. Тези при жените бяха спрени до 2 май. „Сега е моментът да действаме задружно. Предизвикателствата от пандемията изискват по-голямо сътрудничество от всички в тенис общността, за да може спортът да се движи колективно напред в най-добрия интерес на играчите, турнирите и феновете“, се казва в изявлението на двете организации.

В него се добавя, че ще се обсъди възможността за промени в календара. Това би могло да доведе до провеждане на част от отложените през паузата надпревари.

Съобщението идва ден, след като организаторите на Ролан Гарос го преместиха през септември. Новите дати – от 22 септември до 4 октомври – се припокриват с турнира в София.

Замразиха ранглистите заради паузата

Същевременно от ATP и WTA обявиха, че ранглистата в тениса се замразява. Как ще се процедира с нея ще бъде решено по-късно през годината.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -