Тръмп

Пътят на един милиардер от хотелите и казината до Белия дом

Доналд Джон Тръмп е роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк в семейството на богат строителен предприемач. В кръвта му тече европейска кръв – шотландска и немска.

Когато е на 13 години след скандал, насинява окото на учителя си по музика. Баща му  го записва във военна академия.

През 1968 г. продължава образованието си в университета „Уортън“ в щата Пенсилвания, където следва икономика. Женил се е три пъти, има пет деца и осем внуци.

11

Форбс оценява богатството му на 4.5 млрд. долара

Но, как Тръмп става толкова богат? Той наследява семейния строителен бизнес през 1971-ва, като е силно амбициран да надмине успехите на баща си. И не след дълго успява – на 33 години Доналд става сред най-богатите мъже в САЩ. Бързо става известен в бизнес средите със самонадеяното си поведение и без липса на страх поема рискове.

13

През 1980-те Тръмп обособява направленията на своите сделки с недвижими имоти – хотели и бизнес сгради в Ню Йорк Сити. В средата на 80-те е построена и прочутата сграда Тръмп Тауър – 200 метров небостъргач, където семейството живее и до днес. Там се помещава и компанията на клана. След това новия президент навлиза в хазартния бизнес и открива три собствени казина – в Атлантик Сити, Ню Джърси и Флорида.

От 1996 до 2015 държи правата на конкурсите „Мис Вселена“ и „Мис САЩ. Притежава 18 голф игрища по целия свят. Навлиза в спорта, организира боксовите мачове на Майк Тайсън, купува футболен отбор, спонсорира кеч.

16
С първата си съпруга Ивана

Стажантът

От 8 януари 2004 г. в американския телевизионен ефир започва излъчването на риалити шоуто „Стажантът“, в което Доналд Тръмп търси ръководител за една от своите компании. Наричайки го „върховното интервю за работа“, той поставя задачи на кандидати, които се борят за работа в „Тръмп Организейшън“ с начална заплата от 250 хиляди долара.

Доналд Тръмп е участвал в 12 филма and 14 сериала, има две номинации за награди „Еми“. Във всичките си участия той играе себе си.

15

На 70 години днес, Тръмп има голяма фамилия, която изцяло е ангажирана със семейния му бизнес. Ценител на женската красота, и трите съпруги на милиардера са бивши манекенки.

Има четирима братя и сестри, като през 1981-ва най-големия му брат Фред Джуниър умира от алкохолизъм. Това кара милиардера да обърне завинаги гръб на пиенето и цигарите.

- реклама -